Multifokális lencse

MIRE VALÓ A MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEG?

Az évek múlásával szemünk alkalmazkodóképessége romlik. Az apró betűk összefolynak, kezünk gyakran nem elég hosszú, hogy el tudjuk olvasni őket. Aki korábban is szemüveges volt, mert távolra nem lát jól, ismerheti a problémát: az olvasó és távollátó szemüveg cserélgetése körülményes, és nem nyújt igazán jó megoldást.

A multifokális szemüvegek lencséinek kialakítása azért különleges, mert egyszerre korrigálja mindkét szemproblémát. A lencse közepén lévő ún. köztes zónában nem egy határozott vonal, hanem egy átmenet választja el egymástól a két korrekciós lencsét. Ez tehát azt jelenti, hogy a lencse erőssége fentről lefelé fokozatosan vált át a távoli korrekcióból a közelibe. Ez nemcsak esztétikussá, hanem kényelmessé is teszi a multifokális szemüvegeket, amelyek így egyszerre két szemproblémát oldanak meg.

A MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEG ELŐNYEI

  • Egyszerre kétféle szemkorrekcióra képes.
  • Praktikus, mert nem kell magadnál hordanod egyszerre kettő – olvasó és a távollátó – szemüveget.
  • A két korrekciós lencse közötti átmenet fokozatos, és nem egy éles határ, ezért nagyon kényelmes.
  • Az előbbi miatt esztétikus is.
  • Bármilyen kerettel választhatod, mint a többi szemüveget.
  • Nagy odafigyeléssel, kézi csiszolással készül, ezért minden esetben prémium minőségű.

TAPASZTALATUNK A MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEGEK KÉSZÍTÉSÉBEN

A multifokális szemüvegek elkészítése speciális szaktudást igényel. Mivel a szemüveglencse többféle dioptriából áll össze, a szemüveg elkészítése a legbonyolultabb szemüvegkészítési technikának számít. Csiszolása nagy hozzáértést igényel, ezért csak tapasztalt szakember tudja megfelelően elkészíteni. Ha valaki speciális szaktudás nélkül próbál multifokális lencséket készíteni, a végeredmény biztosan nem lesz kényelmes és esztétikus.

Optikánkban évente több száz multifokális szemüveget készítünk, így kiemelkedő tapasztalattal rendelkezünk e téren. A dél-dunántúli régióban piacvezetők vagyunk a multifokális szemüvegek készítésében, valamint egész Magyarországot tekintve is az elsők közé tartozunk. A bonyolult gyártási technikához nem minden optikában értenek, és nehéz igazán ügyes szakembert találni. A mi vásárlóink egytől-egyig elégedettek az optikánkban készült multifokális szemüvegekkel, amely gyökerestül megváltoztatta szemüvegviselési szokásaikat és egyszerűbbé tette hétköznapjaikat.

KINEK AJÁNLOTT?

Általánosságban elmondható, hogy a 45 év felettieknek ajánlott a multifokális szemüvegek viselése. Körülbelül ebben a korban – bár nem szeretjük bevallani – kezd el romlani a szemünk, így látásunk már nem olyan éles, mint korábban. A közeli tárgyak és szövegek életlensége a mindennapi tevékenységekben – mint munka, vagy épp meseolvasás a gyerekeknek – okoz gondot. Ám nem kell beletörődni abba, hogy többé már nem látsz élesen, hiszen a multifokális szemüvegek modern technikájával ez a probléma is korrigálható.

FOGLALJON IDŐPONTOT KÉNYELMESEN ONLINE

VAGY A (70) 674 2600 ÉS A (70) 366 2991 TELEFONSZÁMOKON!