Éjszakai vezetés

ÉJSZAKAI VEZETÉS

Sokan félnek és zavarban vannak, ha napnyugta után, este kell vezetniük, mert nem látnak olyan jól, mint nappal. Emiatt bizonytalanul vezetnek, vesznek részt a közlekedésben.

Ez balesetveszélyes mind Önre, mind embertársaira nézve. Sajnos számos közúti baleset fő okozója, hogy az autóvezető rosszul lát.

Sokan szó szerint félnek az éjszakai, vagy szürkületben történő vezetéstől és mindenáron elkerülik.

Az éjszakai vezetés okozta bizonytalanság sokakban olyan mértéket ölt, hogy inkább nem is vezetnek. Ez azonban komoly életvezetési nehézségeket okoz, hiszen úgy kell megszervezni a mindennapokat – ami különösen télen, amikor hamarabb megy le a nap nehéz – hogy még szürkület előtt hazaérjen.
Arról nem is beszélve, hogy ezt sokan szégyellik mások előtt, kellemetlenül érzik magukat.

FONTOS TUDNIA: Oka van annak, hogy szürkületben és éjszaka rosszabbul lát!

Jó ha tudja, nem feltétlenül Önben van a hiba. A probléma nagyon gyakran pofon egyszerű: más dioptriás szemüvegre van szüksége éjszakai fények között, mint nappal. Teljesen normális, hogy nem lát élesen.

Ez miért nem derült ki korábban?

Az éjszakai fények melletti éleslátás vizsgálatához speciális készülékre van szükség, amire eddig nem volt meg a tökéletes technológia. A jó hír azonban, hogy ma már ez is szűrhető.

Az optikánkban elérhető, vadonítúj csúcstechnológiás vizsgáló készülékünk többek között erre is tűpontos választ ad. Ez a hihetetlen tudással bíró készülék kizárólag nálunk, a Pécs Plazaban lévő optikánkban érhető el.

HOGYAN ZAJLIK EGY VIZSGÁLAT?

Különböző fényviszonyok között vizsgálja a pupilla reakcióját. A nappali és éjszakai fényviszonyok hatására, a pupilla az átmérőjét változtatja, így fénytörése is változhat. Megmutatja, ha másik korrekciót (szemüveget) szükséges használni esti vezetésnél. Az érintés nélküli vizsgálat szemenként mindössze 90 másodpercig tart és minden kellemetlenségtől mentes.

Ha Ön sem lát jól szürkületben, bizonytalanul vezet éjszaka, akkor ne várjon tovább, kérjen időpontot hozzánk egy vizsgálatra!

FOGLALJON IDŐPONTOT KÉNYELMESEN ONLINE

VAGY A (70) 674 2600 ÉS A (70) 366 2991 TELEFONSZÁMOKON!