Keret kisokos

KERET KISOKOS

Mi a legfontosabb szempont, ami alapján szemüvegkeretet választasz? A legújabb trendek, vagy inkább a praktikusság? Akkor fogod igazán szeretni a szemüveged, ha tökéletesen illik hozzád. A cél, hogy amikor viseled, ne magát a szemüveget dicsérjék meg, hanem hogy milyen jól áll. Ugye érzed a különbséget?

Amikor szemüvegkeretet választasz, próbálgatnod kell, nincs mese. Optikánkban rengeteg stílusú keretet találsz, a klasszikus vonalaktól a modern kialakításokig. Ha felpróbálsz egy keretet, és nem érzed igazán magadénak, ne válaszd azt, mert később biztosan nem fogod szívesen viselni.
A tökéletes keret kiválasztásának kulcsa nem más, mint az arcformádhoz való igazítás. Tisztában vagy vele, hogy milyen arcformával rendelkezel? És ahhoz milyen keret illik? Segítünk, hogy legyen kiindulási alapod a keretválasztásnál

KEREK ARC

Ha egyforma széles és magas az arcod, állad kerek, arccsontod széles, akkor kerek arcformád van. Ezt szögletes szemüveggel tudod ellensúlyozni, amelynek szélessége nagyobb a magasságánál. Ezek határozottabbá teszik lágy, kerek vonalaidat.

OVÁLIS ARC

Ez tartják a legideálisabb arcformának. Ha ilyen arctípussal rendelkezel, olyan keretet válassz, ami legalább olyan széles, mint az arcod legszélesebb része. Leginkább a dió alakú lencsék mutatnak jól arcodon. Kerüld a túl magas vagy túl keskeny kereteket, mert azok elveszik az arcformád harmóniáját.

HOSSZÚKÁS ARC

Ha arcvonalad keskeny és hosszú, állad szögletes, orrod hosszúkás, akkor ebbe a táborba tartozol. Arcformából olyan kerettel hozhatod ki a legtöbbet, amely rövidíti és szélesíti az arcod. A hangsúlyos, díszített keretek, amelyek szára kontrasztos a kerethez képest, állnak legjobban. A hosszúkás orrot alacsonyan ívelő híddal ellensúlyozhatod.

HÁROMSZÖG ALAKÚ ARC

Erős és széles állkapocs-vonal, a homlokrész és az arccsont pedig keskenyebb. Ha ilyen arcformád van, olyan szemüveget válassz, aminek a felső része mintás vagy feltűnő színű. Így a homlokod felé tereled a hangsúlyt, és elveszed a figyelmet az arcod alsó, szélesebb vonalairól. Nőknek kifejezetten jól áll a macskaszem formájú szemüveg.

SZÖGLETES ARC

Ha homlokod és arccsontod széles, állad vonalai határozottak, akkor a szögletes arcformájúak táborába tartozol. Neked éppen ellentétesen kell gondolkodnod, mint akinek kerek az arca: leginkább az ovális kialakítású keretek állnak jól, mert ezek lágyítják a markáns vonásaid. Kerüld a szögletes kereteket.

SZÍV ALAKÚ ARC

Az arcod felső része sokkal szélesebb, mint az alsó fele, és keskeny, hegyes állad van. A felső arcrész szélessége olyan kerettel ellensúlyozható, amelynek alja kiszélesedik. A világos, semleges színek, vagy keret nélküli szemüveg jó választás lehet számodra. Kerüld a hangsúlyos szárú, vastag és erős színű kereteket.

FOGLALJON IDŐPONTOT KÉNYELMESEN ONLINE

VAGY A (70) 674 2600 ÉS A (70) 366 2991 TELEFONSZÁMOKON!