Szemüveglencse kisokos

ALAPANYAG

A lencse meghatározó összetevője. Az alapanyag kiválasztása hatással van az elkészült szemüveg esztétikusságára – azaz vastagságára -, súlyára és ellenálló képességére.

FELÜLETKIALAKÍTÁS, VAGY MÁSNÉVEN LENCSEDESIGN

 Gyakorlatilag a szemprobléma korrekciója. Minden egyes probléma más és más lencsedesignt igényel, így más az egyfókuszú lencse, a progresszív (multifokális) lencse, a személyre szabott lencse vagy a számítógépes munkavégzéshez készült lencse felületkialakítása.

FELÜLETKEZELÉS

A lencse elülső vagy hátsó, esetleg mindkét oldalára felvitt réteg. Ez a réteg többféle célt szolgálhat, így lehet anti-reflex (tükröződéscsökkentő), szennyeződéstaszító, páramentesítő, UV és napsugárzás ellen védő réteg stb.

Egy magas minőségű szemüveg esetenként komoly kiadást jelenthet, ezért nem árt tudni, mely tényezők játszanak szerepet az ár meghatározásában. A végösszeg a következőktől függ:

 

  • Kényelem, amelyet a különféle lencsekialakítások határoznak meg.
  • Esztétikum, ahol az anyag törésmutatója növelésével vékonyabb, mutatósabb lesz.
  • Praktikum, ahol a különböző minőségi finomságok, mint karcálló réteg, tükröződésmentesség, szennyeződésvédelem, tartósság és felhasználóbarát-jelleg előtérbe kerülnek.

Egyfókuszú vagy “unifokális” szemüveglencse, amelynek teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása. Az egyszerű látásproblémák korrigálására szolgál, mint a rövidlátás, távollátás vagy asztigmatizmus (fókuszálási hiba, amely aszimmetrikus elmosódást okoz). Léteznek aszférikus felületű lencsék, amelyek erősebb korrekció esetén laposabbak és esztétikusabbak.

Ismerős jelenet a távoli és olvasó szemüvegek folyamatos cserélgetése pl. vásárláskor (homályos árcédula, használati útmutató)? A problémára megoldást jelenthet a bifokális, vagyis kétfókuszú szemüveglencse, amelyben kis becsiszolt ablak teszi lehetővé közelre az éleslátást.
Hátránya, hogy – mivel csak két fókusszal rendelkezik – éles választóvonal van a távoli és a közeli dioptria között, így meglehetősen kényelmetlen és ódivatú.

A multifokális lencsék kiküszöbölik a bifokális lencsék hátrányait.

A multifokális (progresszív) szemüveg látható választóvonal nélkül biztosít éles képet minden távolságra, anélkül, hogy külön olvasószemüveget vagy bifokális szemüveget kellene használnod. Ezek a lencsék multifokális progresszív dioptriaátmenetükkel – lentről felfelé – hozzájárulnak a szemfáradtság csökkentéséhez és természetes látásélményt biztosítanak neked.

A műanyag szemüveglencsék előnyei az üveggel szemben, hogy könnyűek, így a szemüveg nagyon kényelmes. Törésállóbbak, és nem szilánkosan törnek, ezért adott helyzetben nagyobb biztonságot nyújtanak. Sporthoz és gyermekek számára kiváló választás. Hátrányuk azonban, hogy karcállóságuk alacsonyabb az üvegből készült lencsékénél.

A legtöbb ember átlagosan napi 2 órát tölt képernyő előtt. A folyamatos számítógép-használat a szem és a test gyors elfáradását okozza, ami koncentrálási nehézségekhez és teljesítménycsökkenéshez vezet. Ma már léteznek olyan lencsék, amelyeket kifejezetten képernyő előtti munkához terveztek. Csökkentik a szemfáradtságot, komfortosabb látásélményt nyújtanak. Szélesebb látómezőt biztosítanak, elősegítik a gyors és kényelmes képváltást távoli és közeli képek között, és biztosítják a szem védelmét a számítógép előtti munkához.

MILYEN FELÜLETKEZELÉSEK LÉTEZNEK?

TÜKRÖZŐDÉSCSÖKKENTŐ RÉTEG

KARCÁLLÓ RÉTEG

FÉNYRE SÖTÉTEDŐ RÉTEG

A legmodernebb megoldás – Transitions VI lencsék

A Transitions Optical által kifejlesztett legújabb és legmodernebb generációjú fotokromatikus szemüveglencsék megfelelő védelmet nyújtanak szemednek, valamint kényelmes látást biztosítanak a változó fényviszonyokban.

Miért érdemes Transitons VI lencséket választanod?

  • Beltérben ugyanolyan átlátszóak, mint a hagyományos, színezés nélküli lencsék
  • A korábbi generációhoz képest sötétebbek kültéri átlagos és magas hőmérsékleten
  • Rendkívül gyorsan aktiválódnak és halványodnak vissza
  • 100%-ban kiszűrik a káros UVA és UVB sugarakat, továbbá UV 400 védelmet is biztosítanak

És ha még tükröződésmentesítő réteg is van rajtuk?

  • Csökkentik a zavaró és bénító fényvisszaverődéseket
  • 30%-kal gyorsabban kivilágosodnak
  • Fokozott átlátszóság beltérben, 95%-os fényáteresztéssel

FOGLALJON IDŐPONTOT KÉNYELMESEN ONLINE

VAGY A (70) 674 2600 ÉS A (70) 366 2991 TELEFONSZÁMOKON!