Kontaktlencse kisokos

KONTAKTLENCSE KISOKOS

Gondolkodsz a kontaktlencse viselésén? Netán nemrég kezdted el használni? Akkor a legjobb helyen jársz. Kontaktlencse kisokosunkból tájékozódhatsz a legmodernebb kontaktlencsékről, azok jellemzőiről és megfelelő használatukról. Valamint tippeket is adunk a kezdetekhez és a helyes ápoláshoz.

A KONTAKTLENCSE VISELÉS 8 ARANYSZABÁLYA

  1. Kövesd az optikában kapott használati utasításokat.
  2. Körültekintően tartsd be a lencse tisztításának szabályait, hogy elkerüld a fertőzéseket.
  3. Ha egy lencse lejárt vagy megsérült, ne használd tovább.
  4. Ha a lencsetisztító folyadék lejárt, dobd ki. Ugyanez érvényes minden egyéb kellékre.
  5. A folyadékot soha ne használd több napig.
  6. Ha olyan fajtát hordasz, amelyben nem szabad aludni, az egyet jelent: ne aludj benne. Tartsd be a hordás időtartamának szabályait.
  7. Ha fáj vagy begyulladt a szemed, ne tedd be a lencséket.
  8. Ha úgy érzed, a jelenlegi lencséd nem illeszkedik az igényeidhez, kérj tanácsot optikánkban, milyen egyéb lehetőségeid vannak.

MILYEN LENCSETÍPUSOK LÉTEZNEK?

Már első használatnál kényelmes viseletet biztosít. Mivel lágy, ezért nehezen esik ki a szemből. Ma már szilikon-hidrogél lencseanyagokat használnak, amelyre magas oxigénáteresztő-képes

A kemény lencse első viselésnél kellemetlen érzetet okoz, és 3-20 nap szoktatás után válik kényelmessé. Könnyebben kieshet a szemből, ám jobb látásélesség érhető el vele szabálytalan szemtengelyferdülés (asztigmia) esetén.

Széle puha, közepe kemény, így megoldódik a kemény lencsék kényelmi problémája. Szabálytalan szemtengelyferdülés esetén is megfelelő látásélesség érhető el vele.

Csak egyszer helyezhetők fel a szemre, egyszeri viselés után el kell őket dobni. A viselés hossza eltérő lehet. Léteznek napi, heti, sőt havi eldobható kontaktlencsék is.

Olyan kontaktlencsék, amelyeket napi viseléssel, éjszakai tisztítószerben való tárolással huzamosabb ideig használhatsz. Fajtái:

2 hétig viselhető,
1 hónapig viselhető,
3 hónapig viselhető lencsék.

FOGLALJON IDŐPONTOT KÉNYELMESEN ONLINE

VAGY A (70) 674 2600 ÉS A (70) 366 2991 TELEFONSZÁMOKON!