Computeres látásvizsgálat

HOGYAN ZAJLIK A SZEMVIZSGÁLAT?

Az általános szemvizsgálatot mindenkinek célszerű évente elvégeztetni. Optikánkban a vizsgálatot a legmodernebb eszközökkel végezzük, ráadásul többféle műszert használunk a pontos és megbízható mérés érdekében. A megállapított eredményeket szemüveggel vagy kontaktlencsével tudjuk korrigálni, így visszakaphatod kristálytiszta látásod.

A szemvizsgálaton elsőként a szem fénytörését vizsgáljuk. Ezt kétféle módszerrel – objektíven és szubjektíven – határozzuk meg. Az objektív vizsgálatot követi a szubjektív, mellyel kontrolláljuk az eredményeket. A megfelelő dioptria így pontosan megállapítható.

Ezután következik a szaruhártya görbületének és dioptriájának vizsgálata. Ebből megállapítható az esetleges szemtengelyferdülés.

TUDTAD?

Egy szemvizsgálat nemcsak szemed, de egész szervezeted egészségi állapotát feltérképezheti.

Amennyiben a látásélesség hiányán kívül bármilyen más problémára találunk utalást az eredményeidben, tovább irányítunk a megfelelő szakrendelésre. Előfordult már, hogy valakinek egy szemvizsgálatból derült ki keringési problémája vagy, hogy cukorbetegségben szenved. Az ilyen problémák kiderítésére szemnyomásmérést és szemfenékvizsgálatot végzünk, amelyre szintén érdemes évente ellátogatnod.

Foglalj időpontot a vizsgálatra!

Foglalj időpontot a vizsgálatra!

Foglalj időpontot ingyenes szemvizsgálatra!