A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Bevásárláskor nem látod az árakat.

Ismerősen hangzik?

Úgy gondoltam, hogy kellene beszélnünk erről, hiszen sokan nem ismerik ezeket a lencséket és félnek a használatuktól. Amit mindenképpen fontosnak tartanék elmondani, hogy egy élettani folyamat következtében, 40 év felett a szemnek már szüksége van segítségre. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget („rövid a kezem”).

rafting_rossz_latas

Ennek oka, hogy a szemlencse egyre kevésbé rugalmas, ami azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz. Ez viszont nagyon fárasztja a szemet, sőt gyakran fejfájást is okoz. Tehát ahhoz, hogy jól tudj olvasni, a munkád megfelelően elvégezhesd, szükséged van közeli korrekcióra.

Azoban a szemlencse rugalmatlanságából adódóan, egy egyfókuszú szemüveglencsével csak egy adott távolságra lehet jól korrigálni a szemet. Tehát az olvasó szemüveggel kb. 40 cm-ig, míg egy távoli korrekcióval csak 3 méterről.

Mi a megoldás?

A HOYA legmodernebb HOYALUX ID Lencséje ötvözi a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít.

szlencse_kisokos_multifokalis

A HOYALUX ID visszaadja Neked a fókuszált látás élményét. Ha mind közelre, mind pedig távolra szemüveget viselsz, akkor biztosan észrevetted, hogy ezek nem garantálnak tökéletes látást külön-külön, és a köztes távolságokra sem. A távoli és közeli váltások megerőltetőek lehetnek és a képet torzítottan érzékeled, ettől pedig bizonytalan érzésed lehet.

Az ideális megoldás kiválasztásához szükséges tudni, hogy a szemüveget viselő számára milyen élethelyzetekben fontos a közeli korrekció. Ennek függvényében tudjuk a legjobb megoldást ajánlani számodra, hiszen a multifokális lencséknek rengeteg változata van. (pl. A munka-multifokális keskeny keretbe helyezhető, úgynevezett rövidcsatornás lencse.)

A HOYALUX ID progresszív lencse nyújtotta előnyöket több, mint 1 millió ember élvezi a világon nap mint nap. A kiegyensúlyozott Látáskontroll alapelvén készült HOYALUX ID multifokális lencse stabil képalkotást biztosít, a torzítást pedig az abszolút minimálisra csökkenti. Mindez azt jelenti, hogy a HOYALUX ID lencsével visszakapod a látás és mozgás szabadságát!

Bővebb információkért keress fel bennünket személyesen üzleteinkben, vagy jelentkezz be hozzánk online időpontfoglaló rendszerünkben, hogy egy szemvizsgálat után személyre szabottan tudjuk Neked a legjobbat ajánlani!