Amikor már nem olyan egyszerű az apró betűk olvasása…

Nézni és látni, nem ugyanaz. Látni és jól látni sem ugyanaz. Miért fontos ez? Talán nem is gondolnánk. Hiszen természetesnek tűnik, hogy látunk, érzékelünk, tesszük a dolgunkat. Csak akkor kezdünk el gondolkodni, ha a már megszokott esti olvasás nem ellazít, hanem fáraszt. A számítógépen nem tudunk sokáig dolgozni, esti vezetésnél túl sok a felesleges fény, ami miatt esti programot inkább nem szervezünk. Gyűlnek a kellemetlen élmények, egyre idegesebbek és fáradtabbak leszünk. Miért van ez?

uj_271867040

A válasz nagyon egyszerű. Miután a környezetünkből jövő információk zöme a szemünkön keresztül jut el hozzánk, illetve a látásunk segít a munkánkban, az olvasásban, az életben, így nyilvánvaló: a szemünknek is szüksége van törődésre. Időről időre ellenőriztetnünk kell, hogy látásélességünk még a régi-e. Akinek gyermekkorától, vagy iskolás korától van már szemüvege, nos, ő már korábban megélte a tökéletes látás hiányát. Így számára egyértelmű, hogy látásélességét lehetőleg évente megvizsgáltassa.

 A jó látás relatív fogalom

Igazán akkor válik fontossá, ha már a mindennapi életünkre van negatív hatással. E világban egyre nőnek az igények és ezzel párhuzamosan az elvárások is az élet minden területén. Mi a Rafting Optikában abban tudunk segíteni, hogy ezeknek az elvárásoknak és igényeknek mindannyian megfeleljünk. Egy részről abban, hogy a modern tudomány vívmányainak segítségével a legjobb minőségű szolgáltatással kiszűrjük az esetleges látásproblémákat. Más részről pedig egy igazán jó, személyre szabott szemüveggel, vagy akár kontaktlencsével segítsünk bárkinek, hogy számára saját maga, vagy a „világ” által támasztott követelményeknek maximálisan megfeleljen.

Milyen a jó szemüveg?

Egy igazán jó szemüveg szinte észrevétlen. Könnyű dolgunk van, hiszen a lencsegyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a legmodernebb szemüveglencsék és felületkezelések állnak a mi és a vásárló rendelkezésére. A felületkezeléseknek fontos szerepe van a látás védelmében. A Super Hi-Vision réteg a legmagasabb szinten képviseli ezeket a tulajdonságokat. Elsőként a lencse megkarcolódásának esélye a réteggel a minimumra csökken. Vízlepergető, portaszító, és a legfontosabb, hogy tükröződésmentesítő. Ez utóbbi a leglényegesebb; megszünteti a kellemetlen tükröződéseket, éles, kontrasztos látást biztosít, biztonságos éjszakai vezetést, és a szem elfáradása nélküli számítógép használatot.

hoya_SHV_02